banner30

banner62

Genç ŞEFLER, Geleneksel Lezzetlerin Peşinde

Çeşme’nin yetenekli Turizm lisesi öğrencileri, Uluslararası bir proje için hazırlayacakları leziz sofralarıyla gündeme gelmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde 18’cisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Yarışmasında  başarılı dereceler alarak adından söz ettiren Çeşme Turizm Lisesi öğrencileri şimdide, Avrupa Birliği Projesi (e twinning) için Ege Lezzetlerinin peşine düştü.

İZMİR 10.01.2022, 11:36 10.01.2022, 11:55
Genç ŞEFLER, Geleneksel Lezzetlerin Peşinde

Proje kapsamından öğrenciler Geleneksel lezzetileri dünyaya duyuracak. Türkiye’nin  üç ayrı bölgesinden,  beş ayrı Meslek Lisesi  ve öğrencilerinin katıldığı, Uluslararası projede  Ege Bölgesini, Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Mutfak Sanatları öğrencileri temsil edecek.

Proje kapsamında Ege Bölgesi’ne özgü yemekleri araştıran öğrenciler, belirleyecekleri yemeklere kendi yorumlarını katmaya çalışacak. Okulların mutfaklarında hazırlananan başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan menü, öncelikle okulların bulunduğu ilçelerdeki en büyük devlet erkanına sunulacak.

Projeye Ege bölgesini temsilen Çeşme MTAL, İç anadolu Bölgesinden Ankara Gölbaşı Mogan MTAL, Kayseri Erciyes MTAL, Akdeniz Bölgesinden Alanya Ümit Altay MTAL ve Hatay  Sultan Abdülhamit Han MTAL katılacak. Sunum sonrası bir araya gelecek olan okullar Türkiye’yi temsil edecek menünün hazırlıkları  için kolları sıvayacak

ÖĞRENCİLERİMİZ PROJE İÇİN HEYECANLI’

Çeşme MTAL Lisesinden proje koordinatör Binnaz Ayral; Proje için çalışmaya başladıklarını,  projenin öğrencileri heyecanlandırdığını belirterek

‘İnsanlığın en temel ihtiyacı olan yeme–içme, çağlar boyunca değişime uğramış, malzeme arttıkça farklılaşmış, farklı pişirme teknikleriyle gelişmiş, sunum zevkleriyle doruk noktaya ulaşmıştır. Her toplum bu gelişim sürecinde kendine özgü dokunuşları yemek kültürüne yansıtmıştır. Bizim amacımız kendi bölgemize özgü olan geleneksel tatları, öğrencilerimizin hayal gücüyle harmanlayıp, yeni bir sunumla, yine onların çıkartacağı başlangıç-ana yemek-tatlı menüsüyle protokol masasında bir devlet büyüğünü ve misafirini ağırlamak olacaktır. Projemizde beş farklı ilimizden beş farklı Turizm Otelcilik Lisesi öğrencileri etwinning ortamında birlikte  çalışacaklar. Hazırladıkları  masada protokol kurallarına uygun bir şekilde, projemizin de adını aldığı üzere misafirimizi yani  bir devlet büyüğünü ağırlayacaklar. Projemiz sonunda ise yaptığımız bütün yemeklerin İngilizce ve Türkçe tariflerini içeren bir dijital kitap hazırlayacağız.Kasım ayında başlayan proje şubat ayında protokol masasının kurulmasıyla sona erecek’ dedi.

‘Dünya Öğrencilerinin Buluşma Noktası’

Dünya üzerinde 228 Bin’den fazla okulu, 1 Milyondan fazla öğretmenin koordinasyonunda, öğrenciler  tarafından hazırlanan 130 bin den fazla projeyi bir araya getiren eTwinning  ağı, internet üzerinden öğrencilerin ve öğretmenlerin haberleşmesini sağlıyor. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erasmus+’a ,  sıkı bir şekilde entegre edilmiştir

Yorumlar (0)
banner66