Alsancak’ta Pazar kahvaltısı için Zeynel’e bi uğrayın

İzmir Hafiyesi sizlere Pazar gününüzü sevdiklerinle paylaşabileceğiniz İzmirlilerin iyi bildiği bir kahvaltı mekanına gidiyoruz.

Alsancak’ta Pazar kahvaltısı için Zeynel’e bi uğrayın

İzmir Gazetesi- İzmir Hafiyesi sizlere Pazar gününüzü sevdiklerinle paylaşabileceğiniz İzmirlilerin iyi bildiği bir kahvaltı mekanına gidiyoruz.

Zeynel Gevrek Fırını nam-ı diğer Alsancak Gevrek Fırını

Alsancak Gevrek Fırını'nda 1880'li yıllardan beri hizmet veriyor. Alsancak'ın ilk gevrek fırını olma özelliğini taşıyan mekan, yaklaşık 80 yıl Rum bir aile tarafından işletiliyormuş.
sonrasın da fırının bugünkü sahibi olan Zeynel Ergin, 1962 yılında mekanı devralır. Saint Joseph Lisesi'nin arkasında yer alan tek katlı Rum Evi, bu geleneksel lezzeti, "Kara fırınında" pişirerek İzmirlilere sunuyor. Fırın, yıllardır sabah 05'den itibaren "gevrek" yemeden güne başlayamayanlar için çalışmaya başlıyor.

Özellikle pazar günü tüm aile birlikte yapılan sabah kahvaltılarında Alsancak Gevrek Fırını'ndan çıkan gevrekleri yemek isteyen İzmirliler mekanın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Kaliteli malzemeden özenle yapılan bu çıtır çıtır gevreklerin müdavimi olanlar,Eşe dosta giderken "hediye" niyetine3 5 tane fazla almayı ihmal etmiyor. 

İstanbul simiti modasına uyup İzmir gevreğinin boyutunu biraz küçültenlere inat, Alsancak Gevrek Fırını, kentin sembol yiyeceğini hala yıllar önceki haliyle satıyor.

Şimdilerde karşısındaki dükkanda kahvaltı mekanı olarakda hizmet veriyor. 

Gittiğinizde henüz fırından çıkan gevrek yoksa mutlaka bekleyin. Göreceksiniz ki beklediğinize değecek. Elinizi yakan gevreğin tadına doyamayacaksınız.

Şiddetle tavsiye ederiz.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2019, 11:51
YORUM EKLE